Preventie – Tandartspraktijk de Vries – Dronten

Preventie

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit. Enkele belangrijke aspecten zijn op de juiste manier poetsen, flossen, stokeren of ragen en regelmatige controle van uw gebit door onze tandarts. Daarnaast helpt onze preventieassistente u om uw gebit op een juiste manier te onderhouden.

Een preventieassistente is een tandartsassistente met een aanvullende opleiding. Ze heeft als primaire taak om de mondhygiëne van de patiënten op peil te brengen en te houden. De preventieassistente controleert de staat waarin het tandvlees verkeert en corrigeert, daar waar nodig, het poetsgedrag. Ze geeft patiënten instructie, voorlichting en voert gebitsreinigingen uit. Bij kinderen sealt zij kiezen, deze worden dan ter voorkoming van gaatjes voorzien van een beschermende laklaag.

De paro-preventieassistente heeft naast de opleiding tot preventieassistent een aanvullende opleiding gevolgd waarin ze getraind is om de meer complexe tandvleesproblematiek te behandelen. De paro-preventieassistente voert de meer complexe gebitsreiniging uit, stuurt actief bij in zelfzorg om verder verval van het tandvlees en het ontstaan van parodontitis (ernstig ontstoken tandvlees met botafbraak) te voorkomen. Eventueel zal de paro-preventieassistent een tandvlees meting bij u uitvoeren om de conditie van het tandvlees te monitoren.

Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u veel praktische informatie over preventie.

Tandartspraktijk de Vries in Dronten

Tandartspraktijk de Vries is sinds 2004 gevestigd in Dronten. In onze praktijk staat uw aandacht voor uw gebit voorop. Daarom besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van onze praktijk en ons team.

Neem contact met ons op